Stadslandbouwtijdschrift (2016-heden)

Het Stadslandbouwtijdschrift is een webmagazine dat sinds 2016 verslag doet van wat er speelt in de stadslandbouwbeweging, met Rotterdam als basis. In een tijd waarin stadslandbouw zo ‘hot’ is, dat zij een cliché dreigt te worden wil het Stadslandbouwtijdschrift de Rotterdamse stadslandbouwbeweging in beeld brengen zoals ze is, in al haar facetten: experimenteel, innovatief, sociaal, productief, groot- en kleinschalig, meer of minder professioneel, zoekende en altijd in ontwikkeling. Het tijdschrift is in eerste instantie gericht op Rotterdam en omgeving. Maar ook wat er elders gebeurt in Nederland en de wereld is interessant voor de Rotterdamse beweging. En wat er in Rotterdam gebeurt kan als inspiratie dienen elders.

Het Stadslandbouwtijdschrift wil duiden en inspireren. Het wil een broedplaats zijn van ideeën, plannen, visies, initiatieven en nieuwe vormen van samenwerking. Op deze manier wil het tijdschrift bijdragen aan de inhoudelijke groei van stadslandbouw in Rotterdam, maar ook de beweging van stadsboeren verbinden en het netwerk versterken.

De redactie bestaat naast Paul de Graaf uit: Rutger Henneman (Sociaal Ondernemer, voorzitter van Stichting Vredestuin en hoofdredacteur van Het Potentieel), Cees Bronsveld ( onderzoeker (bij de gemeente Rotterdam), auteur Onze Oogst en publicist).

Voorbij het eeuwige welles-nietes